Mi az erőszak?

  • admin
  • 0 Views
  • 0 hozzászólás
  • erőszak .

Erőszak a bántalmazás minden formája, az uralkodás kifejezési formái, a fenyegetés, a hatalommal való visszaélés, a testi, lelki és szexuális elnyomás.

Erőszak a bántalmazás minden formája, az uralkodás kifejezési formái, a fenyegetés, a hatalommal való visszaélés, a testi, lelki és szexuális elnyomás.

Az erőszak minden életkorú, szociális helyzetben lévő, kulturális és etnikai csoportba tartozó nőt egyaránt veszélyeztet.

Az erőszak oka a hatalom egyenlőtlen megoszlása a nők és a férfiak között, s az ezzel az egyenlőtlenséggel való visszaélés.

A nőkön elkövetett erőszak leggyakrabban a családban és a párkapcsolatokban történik. A nő sokkal gyakrabban lesz a férje (partnere, volt férje) által elkövetett erőszak áldozata, mint utcai támadásé.

A nők ellen elkövetett erőszak bűntény, függetlenül attól, hogy nyilvános helyen vagy a családban történik-e.

Nem létezik „megérdemelt” erőszak. Az erőszakot semmi sem igazolja.

Az erőszakot alkalmazó támadót felelősségre kell vonni, és viselnie kell tettei következményeit.

A jogrendszernek hatásos eszközökkel kell rendelkeznie az erőszak ellen, elsősorban az áldozatok védelmét kell biztosítania.

A nőkön elkövetett erőszaknak csak akkor vethetünk véget, ha a társadalom megszűnik tolerálni az erőszakos cselekedeteket és tesz ellenük.

Meg kell szűnnie a hallgatásnak. El kell ítélnünk a nőkön elkövetett erőszakot és az erőszakot általában.

0 Hozzászólás
Szólj hozzá!

19. századi történet anyai szerep barátság bolemant lilla Bolgár Kati elvárások előítélet eredményesség erőszak férfi gender studies gombaszög irodalom iskola Janković Nóra kalandregény karierr konferencia kutatás könyv magatartás nevelés nőirodalom OSF Phoenix Equality politika projekt párkapcsolat regény szerelem szerepvállalás sztereotípia szülő gyerek kapcsolat tanácsadás testi változások tudomány tudás tévhit történelem viselkedés workshop zaklatás értékelés önbizalom önismeret