Titkokba zárva-részlet: Bolgár Kati

  • Szűcs Viki
  • 0 Views
  • 0 hozzászólás
  • 19. századi történet . barátság . regény . szerelem . történelem .

„A kastély fogadószobáiban csak úgy zsongott a cselédség, mindenkinek volt valami fontos dolga: ki a kilincset fényesítette, ki a nehéz bordó kárpitokat portalanította, néhány fiatal inas fonott ládákban a drága családi étkészletet hordta be az ebédlőbe. A cselédlányok a kert rózsáit rendezték a vázákba, az istállók személyzete pedig a kastély udvarán és kertjében szorgoskodott.

Emilia a szobája ablakából nézte a sürgölődést, karjában aludt néhány napos kislánya. Mindez az ő tiszteletére készül, holnap lesz Isabella keresztelője. Nem hívtak nagy vendégsereget, csak a gyermek keresztszülei, Matilde és Francesco, a picit keresztelő Damiano atya és édesanyja, aki elfogadta meghívásukat, illetve akinek Emilia a legjobban örül, Enrico és két titokzatos vendége ülik majd körül az asztalt. És persze Marco, Emilia és Violetta.

Kicsit aggódott, kit hoz látogatóba a fia, nyilván két kadétbarátját, és igyekezett titkolni csalódottságát afelett, hogy nem sajátíthatja ki magának. Oly régóta nem látta a fiút, a pár napot, amit otthon tölthet, szerette volna négyesben tölteni vele, Marcóval és az újszülöttel, mint egy igazi család.

Hirtelen elborult a homloka, és a békésen szundikáló Isabellát nézte. Milyen aranyos, milyen törékeny! De néha, ha ránézett, a büszke anyai örömön kívül a lelkiismeret-furdalás kínzó érzése is a szívébe költözött. Főleg, ha Marco boldog apai gügyögését is hallotta. Árulónak érezte magát ilyenkor, és legszívesebben elrejtőzött volna minden és mindenki elől. Aztán a kislány mosolya valahogy mindig megnyugtatta. Isabella szemmel láthatóan már most kötődött Marcóhoz, ugyanúgy megnyugodott a karjaiban, mint az édesanyjáéban. Ők ketten apa és lánya. Ha eddig nem fedte fel a titkát, akkor most már nem teheti. Összetörné ezt az idillt, ami Isabella születésével a kastélyba költözött. Még a cselédség is egyfolytában mosolyog, a szakácsnő szerint hajnalonta még a kakas is halkabban kelti a ház népét, nehogy felkeltse a kisbabát.“

A részletet legújabb könyvünkből vettük, amelynek az első része, a Krinolinba zárva igazi közönségsiker lett.

Szeretettel ajánljuk mindenki figyelmébe, aki szereti a fordulatos és izgalmas történeteket!
http://phoenix-ngo.sk/termek/catalina-bianchi-titkokba-zarva/


19. századi történet anyai szerep barátság bolemant lilla Bolgár Kati elvárások előítélet eredményesség erőszak férfi gender studies gombaszög irodalom iskola Janković Nóra kalandregény kapcsolat karierr konferencia kutatás könyv magatartás nevelés nőirodalom OSF Phoenix Equality politika projekt párkapcsolat regény szerelem szerepvállalás sztereotípia szülő gyerek kapcsolat tanácsadás testi változások tudomány tudás történelem viselkedés workshop zaklatás értékelés önbizalom önismeret