Események

Gyerek a munkahelyen?

Beszélgetés a nők munkapiaci helyzetéről

A péntek esti gombaszögi beszélgetés résztvevői: SimonaPetrík, Parlamenti képviselő, Szapu Marianna dékán, a pozsonyi Genderkutató Központ vezetője, Bott Domonkos Lívia, közgazdász, a MinorityKids projekt vezetője (Phoenix PT), Bolemant Lilla a Phoenix PT elnöke

Simona Petrík csak húsz percre szeretett volna bemenni a munkahelyére, a szlovák parlamentbe féléves gyermekével a karján, de váratlan akadályba ütközött: a gyermek nem alkalmazott, nem mehet be! Hogy is van ez az anyák és az anyaság támogatásával? A nőknek ódákat zengenek az anyaság szentségéről, de amikor ezt a nyilvánosság előtt is vállalják, az elítélendő? Ki mondhatja meg, hogy mi a jó az anyának és a gyermekének?

Bemutatjuk legújabb projektünket, a Minority Kids tájékoztató weboldalt – családi jog,i ill. couching tanácsadó fórumot, mely szlovákiai magyar és roma gyerekeknek segít az idei év nyarától abban, hogy eligazodjanak a munkapiaci helyzet útvesztőiben, és nem féljenek munkát vállalni, gyermekkel is.

A multikulturális projekt elsősorban anyáknak és nőknek nyújt tanácsot.Célja a kisebbségben élő gyermekek és anyák érdekvédelme, tájékoztatása,esélyegyenlősége, családi és kisebbségi jogaik, lehetőségek, megoldások és aktuális problémák felvetése és megoldási lehetőségek keresése online közegben, szakemberek segítségével.Az érdeklődők csatlakozhatnak a Gombaszögi táborban is a projekt csapatához: blog, marketing, jogi témákban, jelentkezésüket az info@phoenix-ngo.sk e-mailcímen is szeretettel várjuk!

Vélemény, hozzászólás?