LOADING...

Vissza a tetejére

2023. augusztus 3.

Mit jelent partnerként viselkedni?

Szerző:

Tisztelet és elismerés 

Ismerjék el a nőket minden területen egyenrangú emberként és tegyenek a férfiak és nők egyenlő helyzetéért. 

Erőszakmentes, veszélyt nem jelentő viselkedés. 

Partnernőjük biztonságban kell, hogy érezze magát ahhoz, hogy ki tudja fejezni és meg tudja valósítani igényeit. 

Ha érdekeik, igényeik ellentétesek, eltérőek, kompromisszumot kell találniuk, amely mindkét félnek megfelel. Vegye figyelembe partnernője véleményét. 

Saját felelősség és figyelem 

Vállaljon felelősséget saját viselkedéséért. Vallja be a hibáit és legyen nyitott és kész a beszélgetésre és eszmecserére. Legyen fontos az ön számára partnernője véleménye. 

A felelősség megosztása 

Családjogi törvényeink előírják a partneri munkamegosztást a gyermeknevelésben és a háztartás vezetésében. Tegye ezt meg saját akaratából, felelősségérzettel. 

partner viselkedés

Gazdasági partnerség 

Az anyagi kérdésekben mindig együtt döntsenek. A törvény szerint érvényes, hogy minden, amire a házaspár a házasság ideje alatt szert tett, közös. A háztartás vezetése és a gyermeknevelés ugyanúgy jogilag közös része a házastársi kapcsolatnak, mint a munkával szerzett pénz. 

Felelősségteljes szülő 

Szülőnek lenni azt jelenti, hogy a gyermekért és a róluk való gondoskodásért a szülők felelősek. Felelősségteljes apának lenni azt jelenti, rendszeresen és intenzíven gondoskodik a gyermekeiről születésétől kezdve. Nem elég a válás után követelni apai jogai érvényesítését. 

Kölcsönös segítség és támogatás 

Partnernője nem arra született, hogy az ön szükségleteit kielégítse, s nem is az ön takarítónője, anyja, szeretője, a család olcsó menedzsere. Mindkét partnernek joga van segítségre és támogatásra. Mindkettőjüknek joga van az önálló életre és szakmai és magánéleti fejlődésre is. 

Előző bejegyzés

Repülőleckék – részlet Etela Farkašová magyarul megjelent regényéből

Következő bejegyzés

A nők, a művészet és a tudomány… [1. rész]

post-rács