Phoenix Equality

Az egyetemi hallgatók, jövendő pedagógusok nemi érzékenyítése

Az Egyenlő esély – egyenlő eredmény elnevezésű projektünk többek között ezekről a kérdésekről szeretne párbeszédet folytatni a huszonéves fiatalokkal, diákokkal, hogy szakembereink megosszák velük tudásukat és tapasztalataikat, és értékes véleménycserében vehessenek részt velük.

A projekt része egy egyszemeszteres képzés a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-Európai Tanulmányok Karán, mely 2015 februárjában indul. Ehhez kapcsolódnak majd beszélgetéseink a diákklubokban a Diákhálózattal együttműködve és a jövő nyári Gombaszögi Nyári Táborban is.

Több információt  a projektről a  és aktuális blogbejegyzéseket PROJEKT OSF-EEA menüpont alatt talál.
Aktuális gender témájú olvasmányok, kutatások  ITT
A PROJEKT BLOGBEJEGYZESEI
OLVASSA GENDERÉRZÉKENY TANKÖNYVÜNKET IS:

Download (PDF, 3.02MB)

BESZÁMOLÓK:

GOMBASZÖGI TÁBOR

 

BESZÉLGETŐESTEK DIÁKOKKAL

 

NŐ ÉS FÉRFI- ŽENY A MUŽI

 

Köszönjük a támogatóknak:
logo_osf_500x192px_RGB_SKlogo_EEA_60x43mm_CMYK_300DPI

 

Az egyetemi hallgatók, jövendő pedagógusok nemi érzékenyítése nevű projektet a Civil Szervezetek Alapja 23 988, 2 euróval támogatta, amelyet az EHP 2009-2014 Pénzügyi mechanizmusa finanszíroz.

Az Alap kezelője a Nyitott Társadalomért Alapítvány – Open Society Foundation. Az egyetemi hallgatók, jövendő pedagógusok nemi érzékenyítése nevű projekt célja az egyetemi hallgatók tájékoztatása, tudásuk növelése – az alap- és középiskolák jövendő pedagógusainak képzése a gender problematika terén.