Projektjeink

1. Phoenix Equality

Az egyetemi hallgatók, jövendő pedagógusok nemi érzékenyítése

A Phoenix Polgári Társulás  projektje az egyetemista diákokat, elsősorban a pedagógusjelölteket szeretné megszólítani, akik szeretnének többet tudni arról, milyen beidegződések és elvárások irányítják cselekedeteinket, és miben különböznek ezek, ha nőként vagy férfiként éljük meg ugyanazokat az élethelyzeteket.

Az egyetemi hallgatók, jövendő pedagógusok nemi érzékenyítése nevű projektet a Civil Szervezetek Alapja 23 988, 2 euróval támogatta, amelyet az EHP 2009-2014 Pénzügyi mechanizmusa finanszíroz.

Az Alap kezelője a Nyitott Társadalomért Alapítvány – Open Society Foundation. Az egyetemi hallgatók, jövendő pedagógusok nemi érzékenyítése nevű projekt célja az egyetemi hallgatók tájékoztatása, tudásuk növelése – az alap- és középiskolák jövendő pedagógusainak képzése a gender problematika terén.

 

2. Konferencia

A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala mellett működő Női és Gyermek-esélyegyenlőségi Bizottság, a Phoenix Polgári Társulás és a Genderkutató Központ évente alkalommal rendezi meg azt a konferenciát, amely a szlovákiai magyar nők és gyermekek helyzetével kíván foglalkozni. Ezévben a szervezőkhöz Közép-Európai Tanulmányok Kara, KFE Nyitra és a BTK Comenius Egyetem is társul, meghívónk  a 2o15- ös konferenciára olvasható az aktuális évfolyam alatt.

Vélemény, hozzászólás?