KönyvBarátnők

Titkokba zárva-részlet: Bolgár Kati

„A kastély fogadószobáiban csak úgy zsongott a cselédség, mindenkinek volt valami fontos dolga: ki a kilincset fényesítette, ki a nehéz bordó kárpitokat portalanította, néhány fiatal inas fonott ládákban a drága családi étkészletet hordta be az ebédlőbe. A cselédlányok a kert rózsáit rendezték a vázákba, az istállók személyzete pedig a kastély udvarán és kertjében szorgoskodott.

Emilia a szobája ablakából nézte a sürgölődést, karjában aludt néhány napos kislánya. Mindez az ő tiszteletére készül, holnap lesz Isabella keresztelője. Nem hívtak nagy vendégsereget, csak a gyermek keresztszülei, Matilde és Francesco, a picit keresztelő Damiano atya és édesanyja, aki elfogadta meghívásukat, illetve akinek Emilia a legjobban örül, Enrico és két titokzatos vendége ülik majd körül az asztalt. És persze Marco, Emilia és Violetta.

Kicsit aggódott, kit hoz látogatóba a fia, nyilván két kadétbarátját, és igyekezett titkolni csalódottságát afelett, hogy nem sajátíthatja ki magának. Oly régóta nem látta a fiút, a pár napot, amit otthon tölthet, szerette volna négyesben tölteni vele, Marcóval és az újszülöttel, mint egy igazi család.

Hirtelen elborult a homloka, és a békésen szundikáló Isabellát nézte. Milyen aranyos, milyen törékeny! De néha, ha ránézett, a büszke anyai örömön kívül a lelkiismeret-furdalás kínzó érzése is a szívébe költözött. Főleg, ha Marco boldog apai gügyögését is hallotta. Árulónak érezte magát ilyenkor, és legszívesebben elrejtőzött volna minden és mindenki elől. Aztán a kislány mosolya valahogy mindig megnyugtatta. Isabella szemmel láthatóan már most kötődött Marcóhoz, ugyanúgy megnyugodott a karjaiban, mint az édesanyjáéban. Ők ketten apa és lánya. Ha eddig nem fedte fel a titkát, akkor most már nem teheti. Összetörné ezt az idillt, ami Isabella születésével a kastélyba költözött. Még a cselédség is egyfolytában mosolyog, a szakácsnő szerint hajnalonta még a kakas is halkabban kelti a ház népét, nehogy felkeltse a kisbabát.“

A részletet legújabb könyvünkből vettük, amelynek az első része, a Krinolinba zárva igazi közönségsiker lett.

Szeretettel ajánljuk mindenki figyelmébe, aki szereti a fordulatos és izgalmas történeteket!
http://phoenix-ngo.sk/termek/catalina-bianchi-titkokba-zarva/