Események

Phoenix Equality Gombaszögön

Rodové scitlivovanie štundetov VŠ- Phoenix Equality v Gombaseckom letnom mládežníckom tábore

Gender sensitiviation of university stundents- Phoenix Equality in the Summer Camp in Gombaszog

Az idén is szeretettel várunk a Gombaszögi Nyári Táborban érdekes előadásokkal, beszélgetésekkel, valamint új projektünkkel, melyről itt olvashatsz többet:

17.7.2o15. Pénteki program:
18:00 – 19:00 / Márai sátor/
„Asszony verve jó?” – beszélgetés a nők elleni erőszak okairól és a fiatalok körében előforduló párkapcsolati erőszakról.
Résztevők:
Wirth Judit, NANE egyesület Budapest
Szapu Marianna, Genderkutató Központ, Comenius Egyetem, Pozsony
Moderátor: Rácz Vince
**********************************************************
A beszélgetéshez kapcsolódó további programok:
13:00-15:00:SZÍVDOBBANÁS WORKSHOP a Labirintus udvarban
– a Szívdobbanás című workshop a fiatalok közötti párkapcsolati erőszak felismerésére készít fel. A foglalkozásra a helyszínen jelentkezhetnek a táborlakók, és közvetlenul a beszélgetés után tartjuk meg. A foglalkozást vezeti: Karádi-Héder Enikő és Gyulai Katalin.
http://www.nane.hu/egyesulet/tevekenysegek/szivdobbanas.html
Foglalkozás a másik és a saját nem iránti tiszteletről, valamint a kommunikáció és konfliktusmegoldás erőszakmentes módjairól – Phoenix PT & NANE Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület

KIALLIÍTÁS: Péntek-szombat-vasárnap megtekinthető – a Néma Tanúk c. kiállítás, amely a tábor területén lesz megtekinthető péntek és vasárnap között. A Néma Tanúk a családon belüli erőszak során meggyilkolt nőknek állít emléket. Magyarországon ez évente 50-150 áldozatot jelent.
http://www.nane.hu/eroszak/NT_szorolap.pdf
***********************************************************
18.7.2015 – Szombati program:
10:30- 12:00 / Márai Sátor/
Genderelméletek: a női és a férfi szerepek a társadalomban.
Résztvevők:
Perintfalvi Rita, feminista teológus, a Magyarországi Teológusnők Ökumenikus Egyesületének elnöke Soós Eszter Petronella, politológus Antoni Rita, Nőkért Egyesület elnöke
Bolemant Lilla, a Phoenix Polgári Társulás elnoke, Pozsony
Moderátor: Rácz Vince

Képek a tavalyi táborról:

11111

Gombaszog2

 

Projekt « Rodové scitlivovanie študentov a študentiek VŠ  – budúcich pedagógov» bol podporený sumou « 23 988,20 eur»  z Fondu pre mimovládne organizácie, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP  2009- 2014. Správcom Fondu je Nadácia otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation. Cieľom projektu « Rodové scitlivovanie študentov a študentiek VŠ – budúcich pedagógov » je posilnenie aktívneho občianstva.

Vélemény, hozzászólás?